ANVR finalist voor innovatie-award van de VN - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR finalist voor innovatie-award van de VN

Door: | 1 december, 2016

De 50-jarige ANVR besluit haar jubileumjaar mogelijk net zoals het is begonnen, met het winnen van een internationale award. In april dit jaar sleepte de ANVR een award in de wacht bij de World Travel Tourism Council voor de ‘Carmacal’-calculator als beste innovatieve initiatief ter wereld. Deze carbon calculator gooit nu hoge ogen bij de World Tourism Organization van de Verenigde Naties.

In totaal waren er 139 inzendingen uit 55 landen in verschillende categorieën. De ANVR is één van de drie finalisten. Op 18 januari 2017 wordt tijdens de FITUR, de internationale toerismebeurs in Madrid, bekendgemaakt welke finalist, Spanje, Portugal of Nederland, met deze innovatie-award naar huis mag.

‘We waren al trots toen de calculator als beste wereldwijde initiatief werd uitgeroepen door de World Travel Tourism Council, maar dat we nu ook tot de finalisten behoren bij de UNWTO geeft alleen nog maar een extra ‘boost’ om door te gaan op het ingeslagen pad van duurzaam toeristisch ondernemen’, zegt ANVR-voorman Frank Oostdam.

De ANVR verwacht vanuit nationale en internationale reisondernemers veel belangstelling voor deze vakantievoetafdruk-calculator. Reisondernemingen kunnen hiermee de reis – en niet alleen vluchten, maar de hele pakketreis – zó samenstellen dat deze zo min mogelijk effect heeft op het klimaat.
Deze online calculator meet niet alleen de uitstoot van vliegreizen, maar ook van 20 andere manieren van vervoer en meer dan een half miljoen accommodaties wereldwijd, lokale excursies en transfers. Inmiddels zijn tal van ANVR-reisorganisaties hiermee aan de slag.
‘De awards van de UNWTO weerspiegelen de inspanningen die de toeristische sector wereldwijd onderneemt om innovatie naar een meer duurzame en verantwoorde toekomst te bevorderen’, zegt UNWTO secretaris-generaal Taleb Rifai, die stelt dat in 2017 het Internationale Jaar of Sustainable Tourism for Development wordt gevierd.

Foto: in april sleepte de ANVR een award in de wacht bij de World Travel Tourism Council. Zal de geschiedenis zich in januari herhalen bij de World Tourism Organization van de Verenigde Naties?

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel