ANVR biedt samen met South Pole CO2-compensatiemogelijkheden aan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR biedt samen met South Pole CO2-compensatiemogelijkheden aan

Door: | 7 november, 2019

De ANVR biedt in samenwerking met South Pole de mogelijkheid de mogelijkheid aan om CO2-uitstoot van reizen te compenseren. Het ANVR-initiatief maakt het voor iedere reisorganisatie mogelijk om bij te dragen aan het compenseren van de CO2-uitstoot van reizen door gezamenlijk CO2-compensatie in te kopen waardoor de prijs veel lager wordt.

South Pole is als CO2-partner gekozen omdat we klimaatprojecten tegen een goede prijs aanbieden en zelf projecten ontwikkelen. ANVR heeft als doel dat de CO2-uitstoot van de hele reis gecompenseerd wordt zodat de vakantie geen negatieve impact heeft op het klimaat en dat reisorganisaties dit inclusief voor alle reizigers en in alle reizen opnemen.

Samen met al meer dan 20 bedrijven in de reisbranche worden drie projecten ondersteund. Zoals het schone kookovens project in Rwanda. Door de verspreiding van innovatieve kooktoesteltechnologie onder de gemeenschappen in Rwanda, komt dit project het milieu ten goede evenals een gezondere leefomgeving. Dankzij dit project wordt er ruim 140.000 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden.

Het windenergieproject in Taiwan werkt met 19 windturbines op een duurzame manier energie op, waardoor er minder brandstoffen geïmporteerd en verbrand hoeven te worden. Het project levert groene stroom aan meer dan 30.000 huishoudens en vermijdt ruim 110.000 ton CO2-uitstoot per jaar.

En met het zonne-energieproject in Thailand wordt er met de zonnepanelen van het Siam project in Thailand = per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom opgewekt waardoor ongeveer 80.000 ton CO2-uitstoot per jaar wordt vermeden.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel