ANVR adviseert: geen vakantiereizen tot 29 mei - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR adviseert: geen vakantiereizen tot 29 mei

Door: | 22 april, 2020

De ANVR adviseert haar leden tot 29 mei geen vakantiereizen aan te bieden. Reeds geboekte reizen tot die datum zouden moeten worden geannuleerd. Mede gezien de nieuwe beperkende maatregelen die door de Nederlandse overheid zijn opgelegd op dinsdag 21 april is het niet goed mogelijk tot tenminste 29 mei vakanties uit te voeren.

‘We zijn als ANVR na overleg met diverse partijen – en rekening houdend met de maatregelen van de overheid zoals kenbaar gemaakt op 21 april jl. – tot de conclusie gekomen dat vakantiereizen tot deze datum niet kunnen worden uitgevoerd. Deze reizen moeten dan worden geannuleerd en klanten hebben dan natuurlijk recht op een voucher met SGR-dekking’, zegt Frank Oostdam, voorzitter van de ANVR. ‘Voor reizen tot deze datum vragen we in dat geval vanaf nu ook geen restantbetalingen meer.’

Halverwege de maand mei evalueert de ANVR de situatie en komt zo nodig met een aangepast, nieuw advies. ‘Het is overigens wellicht mogelijk dat een beperkt aantal reizen wel kan worden uitgevoerd met een vertrekdatum voor 29 mei. De reisorganisatie neemt in dat geval contact op met de klant om één en ander te bespreken. Uitgangspunt moet ook dan natuurlijk wel zijn dat de pakketreis wel kan worden uitgevoerd conform de afgesproken pakketreisovereenkomst’, aldus Oostdam.

Reizen met vertrekdatum vanaf 29 mei 2020
‘Op dit moment kunnen we nog met onvoldoende zekerheid zeggen of reizen met vertrekdatum vanaf 29 mei 2020 kunnen worden uitgevoerd. We raden reisorganisaties zo nodig aan contact op te nemen met hun klanten om te bekijken wat de beste oplossing is in hun specifieke situatie.’

‘Voor deze reizen vanaf 29 mei geldt in veel gevallen dat binnenkort de restantbetaling moet worden voldaan door de klant. De algemene regel blijft dat als je voor later dit jaar een vakantie hebt geboekt, je uiterlijk zes weken voor vertrek gewoon je resterende reissom moet betalen. Zolang deze reis tenminste niet door de touroperator is geannuleerd. Vaak kan het dan beter zijn de reis om te boeken naar een latere datum. ANVR-reisondernemingen zullen hun klanten daarover graag adviseren’, aldus Oostdam.

Deel dit artikel

Reacties

  1. Alexander

    Waar komt de datum 29 mei vandaan?