American Express Global Business Travel ondersteunt UNICEF - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

American Express Global Business Travel ondersteunt UNICEF

Door: | 7 augustus, 2019

American Express Global Business Travel (GBT) gaat UNICEF ondersteunen met een donatie van een half miljoen dollar. De donatie is onderdeel van het partnership dat GBT met UNICEF USA aangaat om kinderen te helpen weer naar te school te gaan in tijden van nood en conflict. Het partnership maakt deel uit van GBT’s wereldwijde Responsible Business-programma.

Met het partnership committeert GBT zich ertoe UNICEF te ondersteunen van augustus 2019 tot juni 2021, om kinderen toegang te geven tot de middelen die zij nodig hebben om hun opleiding voort te zetten in tijden van crisis. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar tijdens crisissituaties, die een verhoogd risico vormen voor hun fysieke en emotionele veiligheid. Vooral wanneer het onderwijs aanzienlijk wordt verstoord kan dit generaties lang sociale, psychologische en economische gevolgen hebben. School is niet alleen een plek om te leren, maar ook een veilige plek voor kinderen om te spelen en toegang te krijgen tot fysieke en geestelijke gezondheidszorg.

‘Met onze grote wereldwijde voetafdruk zijn we uniek gepositioneerd om de gemeenschappen waarin we leven, werken en reizen te helpen bloeien,’ zei Si-Yeon Kim, Chief Risk and Compliance Officer. ‘Ons GBT-team is zeer bedreven in crisissituaties – van de zorg die we onze reizigers bieden om ze veilig thuis te krijgen tijdens natuurrampen of andere verstoringen, tot de ondersteuning die we geven aan onze collega-teamleden en gemeenschappen wanneer ze dit het meest nodig hebben. Als wereldwijd toonaangevende partner voor reismanagement, zijn we vereerd om UNICEF en het uitstekende werk dat deze organisatie over de hele wereld doet voor de educatie van kinderen in tijden van crisis, te ondersteunen.’

Volgens een recent rapport van UNICEF, A Future Stolen: Young and out-of-school, gaat in landen die getroffen zijn door oorlog of natuurrampen, één op de drie kinderen en jongeren niet naar school. UNICEF, dat actief is in meer dan 190 landen en gebieden, kan snel reageren om benodigdheden en veilige leerruimtes te bieden zodat kinderen kunnen leren en spelen. De School-in-a-Box Kit is een manier waarop UNICEF kinderen, die zijn getroffen door noodsituaties en crises, helpt. Deze draagbare kit helpt minstens 40 kinderen door te gaan met hun opleiding door leraren te voorzien van materialen voor een heel klaslokaal.

‘Natuurrampen en gewelddadige conflicten blijven impact hebben op miljoenen kinderen en hun families over de hele wereld,’ aldus Caryl M. Stern, President & CEO, UNICEF USA. ‘Samen met American Express Global Business Travel kan UNICEF helpen om de meest kwetsbare kinderen toegang te bieden tot veilig kwaliteitsonderwijs in tijden van nood. Samen kunnen we meer kinderen helpen om zich te ontwikkelen en hun volledige potentieel te bereiken.’

Het Responsible Business-programma van GBT is geworteld in de doelstelling van het bedrijf om verantwoord te werken en ervoor te zorgen dat mensen en gemeenschappen floreren en bloeien. Naast gerichte donaties, omvat het ook toewijding aan diversiteit en inclusiviteit voor een authentieke werkplek, en leiderschap op het gebied van duurzaamheid wat betreft de activiteiten van het bedrijf, en producten en diensten die worden geleverd aan klanten en industriële partners. GBT is ook één van de oprichters van de wereldwijde taskforce van de World Travel & Tourism Council (WTTC) om mensenhandel te helpen voorkomen en bestrijden, een illegale activiteit die volgens de WTTC wereldwijd 30 miljoen slachtoffers maakt en afhankelijk is van reisnetwerken.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel