Alltours: ‘Canarische Eilanden veiliger dan Duitsland’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Alltours: ‘Canarische Eilanden veiliger dan Duitsland’

Door: | 23 oktober, 2020

Duitse touroperators reageren met veel aanbiedingen voor de Canarische Eilanden, nu het Robert Koch Instituut (het Duitse RIVM) de reiswaarschuwing voor de populaire vakantie-eilanden heeft opgeheven.

Volgens het Robert Koch Instituut is het aantal besmettingen op de eilanden de afgelopen dagen continu afgenomen. De nieuwe besmettingen liggen ver onder de drempel van 50 per 100.000 inwoners. Het gemiddelde over zeven dagen (incidentie-waarde) bedraagt ​​momenteel 35 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners.

Alltours maakt reclame voor het ‘veilige gevoel’ waarmee klanten nu weer kunnen afreizen naar de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en La Gomera.
In een persbericht gebruikt Alltours hiervoor de slogan ‘Canarische Eilanden veiliger dan Duitsland’. De touroperator schuwt hierbij de vergelijking met de coronabesmettingen in Duitsland niet.

‘In meer dan 100 regio’s van Duitsland is de incidentie-waarde momenteel meer dan 50, bijvoorbeeld in Dortmund momenteel 77 en in sommige districten en steden zelfs meer dan 200’, zegt de touroperator.

Alltours verwijst naar het lenteachtige weer op de eilanden en het feit dat het leven zich veelal buiten afspeelt. Veel activiteiten, waaronder ook excursies, vinden buiten en in kleinere groepen plaats.
‘De Canarische hoteliers en restauranthouders hebben samen met de lokale autoriteiten doordachte hygiëne- en veiligheidsconcepten ontwikkeld. Dat werpt zijn vruchten af.’
Alltours vliegt vooral met Condor en Eurowings van alle grote luchthavens in Duitsland.

Eurowings
Eurowings, de lowcost dochter van Lufthansa, hervat op 7 november zijn reguliere vluchten naar de Canarische Eilanden.
Eurowings heeft directe vluchten naar de Canarische Eilanden vanaf vijf Duitse luchthavens: Berlijn, Düsseldorf, Hamburg, Keulen/Bonn en Stuttgart. Op zondag 1 november is er onder het motto ‘Welcome back’ al een speciale vlucht van Düsseldorf naar Tenerife.

Ook vanuit de UK
Na Duitsland heeft ook de UK besloten dat reizen naar de Canarische Eilanden weer is toegestaan. De zogeheten travel corridor van het Britse ministerie van Transport geldt alleen voor de Canarische Eilanden en niet voor het vasteland van Spanje of de Balearen.
TUI en Jet2holidays, de twee grootste touroperators in de UK, hervatten hun vluchten naar de eilandengroep weer.

De toerismesector op de Canarische Eilanden heeft verheugd gereageerd op het besluit dat de eilanden door Duitsland en de UK niet langer als risicogebied voor het coronavirus worden gezien.
Vorig jaar ontvingen de Canarische Eilanden 5,1 miljoen bezoekers uit de UK en 2,8 Duitse gasten. Dat is meer dan de helft van het totaal aantal buitenlandse bezoekers op de Canarische Eilanden, die vorig jaar 13,3 bezoekers uit het buitenland telden, meldt Reuters.

Nederland: afwachten
Of ook Nederlandse vakantiegangers komende winter naar de Canarische Eilanden kunnen, is nog onzeker.
Zoals TravMagazine donderdag al meldde, wil het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland niet vooruitlopen op een volgend advies van het RIVM.
‘Het RIVM komt iedere week met een advies. We kunnen niet vooruitlopen op wat er in het volgende advies staat. Uiteraard wordt als de gezondheidsrisico’s in een bepaald land of gebied afnemen, dit meegewogen in een eventuele aanpassing van het advies.’ (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel