Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Agent gedood bij aanslag Parijs

Door: | 21 april, 2017

De veiligheidsdiensten in Parijs zijn opnieuw in opperste staat van paraatheid nadat donderdagavond een politieagent werd doodgeschoten. Volgens de Franse premier Hollande wijst alles rond de schietpartij op de Champs-Élysées op een terreurdaad.

De dader zou zijn auto op de Champs-Élysées naast die van de agenten hebben gezet, zijn uitgestapt en het vuur hebben geopend. Eén agent werd doodgeschoten, twee anderen verwond. De dader werd daarna door een politieman doorgeschoten.
Terreurbeweging IS zou de aanslag hebben opgeëist. De dader, die alleen handelde, zou uit België komen. Zwaarbewapende agenten en anti-terreur eenheden bepaalden donderdagavond het beeld op de Champs-Élysées.

Golf
Frankrijk heeft de laatste jaren te maken met een golf van terreur. In november 2015 werd Parijs opgeschikt door een serie terreuraanslagen, waarbij destijds 130 mensen omkwamen. In juli 2016 reed een man van Frans-Tunesische afkomst op de boulevard van Nice met een truck in op de menigte, waarbij 84 mensen om het leven kwamen.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel