Aeroflot: meer tijdzones in Rusland - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Aeroflot: meer tijdzones in Rusland

Door: | 27 augustus, 2014

Het aantal tijdzones in Rusland is per 26 augustus dit jaar uitgebreid van 9 naar 11 zones. Aeroflot voert momenteel wijzigingen door in de GDS-systemen.

Deze wijzigingen zijn naar verwachting op donderdag 28 augustus gereed.

Aanpassen
‘Voor tickets die zijn afgegeven voor 28 augustus 2014 en vertrekkend na 26 oktober 2014 kan het nu lijken dat er een misconnectie is, omdat nog niet alle tijden zijn aangepast in het systeem’, zegt Robin van Pampus, salesmanager voor de Benelux van Aeroflot, die agenten van de wijziging van de tijdzones op de hoogte heeft gesteld.

Verhelpen
‘Er wordt hard aan gewerkt om alle aangepaste tijden zo snel mogelijk in alle systemen te laden, zodat alle ongemakken zo snel mogelijk zijn verholpen. Op dit moment hoeft er geen actie te worden ondernomen door de reisagent’, benadrukt Van Pampus. ‘Daarom het verzoek om te wachten tot na 28 augustus met het ondernemen van actie, mocht dit noodzakelijk zijn.’
Na 28 augustus verschijnt op Aeroflot.com aanvullende informatie over het toevoegen van twee extra tijdzones in Rusland.

Standaard
De Russische president Poetin heeft een wet ondertekend waarmee de Russische Federatie terugkeert naar de standaard wintertijd. In de periode van de communistische revolutie in 1917 tot 28 maart 2010 telde Rusland 11 tijdzones. Dat was destijds het grootste aantal opeenvolgende tijdzones in de wereld.

Door Theo de Reus

© 2014 TravMedia Company Hilversum. Alle rechten voorbehouden

Deel dit artikel