ACM: 20.000 euro boete voor VoetbalOnTour - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ACM: 20.000 euro boete voor VoetbalOnTour

Door: | 10 januari, 2019

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft reisaanbieder VoetbalOnTour een boete opgelegd omdat het bedrijf pakketreizen verkocht zonder garantiestelling. Hierdoor liepen consumenten een risico dat zij hun vooruitbetaalde reissom kwijt waren als het bedrijf in de tussentijd failliet ging. De ACM legt een boete op van 20.000 euro. De overtreding vond plaats tot juni 2018.

‘Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat reisaanbieders de vereiste garantiemaatregelen hebben getroffen’, zegt Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid ACM. ‘De ACM treedt op tegen bedrijven die pakketreizen aanbieden zonder garantiestelling.’

VoetbalOnTour is een reisaanbieder die toegangskaarten voor sportevenementen met overnachting aanbiedt, met of zonder vlucht. Zulke bedrijven moeten garantiemaatregelen treffen om te voorkomen dat consumenten hun reissom kwijt zijn of stranden op de bestemming als het bedrijf failliet gaat. VoetbalOnTour had nog geen garantiemaatregelen getroffen, ook niet nadat de ACM het bedrijf had gewezen op de wettelijke verplichting daartoe. Inmiddels is het bedrijf aangesloten bij het garantiefonds GGTO.

In de zomer van 2017 heeft de ACM reisorganisatoren gewezen op de regels die gelden bij het aanbieden van pakketreizen. De ACM kondigde daarbij aan reisaanbieders extra te gaan controleren, zeker met het oog op de nieuwe regels voor reisaanbieders die op 1 juli 2018 van kracht werden. Als gevolg hiervan moeten meer aanbieders garantiemaatregelen treffen.

(Visited 182 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel