Aanmelden voor Sustainable Travel Award - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Aanmelden voor Sustainable Travel Award

Door: | 30 november, 2016

Reisbedrijven die een duurzaam beleid voeren, kunnen zich nog aanmelden voor de Sustainable Travel Award, een initiatief van ANVR en TravMagazine. Deze award wordt uitgereikt tijdens het Reisgala op zaterdag 28 januari in de Amsterdam Arena.

De Sustainable Travel Award, de jaarlijkse onderscheiding voor duurzaam beleid in de reiswereld, is een erkenning voor reisbedrijven die er een duurzaam beleid op nahouden. Om in aanmerking te komen voor de prestigieuze award kunnen reisbedrijven zichzelf, of anderen, nomineren.

‘Het beste argument om een duurzaam beleid te voeren, is misschien het gezonde eigenbelang van de branche zelf, namelijk het behoud van bestemmingen’, zegt Gerben Hardeman, manager duurzaam toerisme bij de ANVR. Hardeman houdt er een eenvoudige redenatie op na: als de reisbranche niet duurzaam met bestemmingen omgaat, zijn er straks geen plaatsen meer om vakantieklanten naartoe te sturen.

Onder duurzaamheid verstaat Hardeman inmiddels meer dan het gebruik van spaarlampen of bewegingsmelders in kantoorruimten. Het gaat erom dat bedrijven duurzaamheid integreren in hun algemene beleid. ‘Duurzaamheid moet bij bedrijven onderdeel zijn van de dagelijkse gang van zaken.’

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor de Sustainable Travel Award dienen te voldoen aan de drie bekende P’s: People, Planet en Profit. Daarnaast dienen de projecten en initiatieven onderscheidend en toonaangevend te zijn.
Uit alle aanmeldingen worden drie projecten geselecteerd, waarna de jury en het vakpubliek de winnaar bepalen. Bedrijven die willen meedingen, of anderen willen voordragen, kunnen mailen naar gerben@anvr.nl

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel