
Het fine-dining restaurant ‘Ammolite’ van Europa-Park is voor het negende jaar op rij bekroond met twee Michelinsterren.
Het grootste attractiepark van Duitsland blijft hiermee het eerste en enige park ter wereld met een tweesterrenkeuken.
In 2012 opende Europa-Park het viersterren superior hotel Bell Rock. Op de begane grond van de 35 meter hoge vuurtoren van dit themahotel bevindt zich ‘Ammolite – The Lighthouse Restaurant’.
Dit restaurant telt slechts 36 zitplaatsen. Amper een jaar na opening werd de keuken met een Michelinster onderscheiden. In 2014 kwam de tweede ster.
De uit Oostenrijk afkomstige chefkok Peter Hagen-Wiest ervaart het als een geweldige bevestiging van zijn werk. ‘Elke dag proberen we nog fijnzinniger te worden om onze gasten de perfecte culinaire beleving te bieden.’
De inspecteurs van de Michelin Gids testen regelmatig, anoniem, hotels en restaurants. Ze gedragen zich als normale klanten: ze reserveren en betalen zelf. Zij beoordelen alle locaties volgens dezelfde criteria. Het enige dat telt, is de kwaliteit van het eten.
Restaurant Ammolite is niet het enige fine-dining restaurant in het Europa-Park Resort. Sinds november 2022 kunnen fijnproevers ook genieten van het nieuwe concept ‘Eatrenalin’. In dit ‘restaurant van de toekomst’ maken gasten (zittend in een innovatieve, zwevende stoel) een reis van twee uur door de ruimte, tijd, fictie en smaak. Tijdens een achtgangendiner komen alle zintuigen komen aan bod.
Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. Meer dan 1.000 medewerkers werken voor meer dan 90 restaurants en andere verkooppunten. Veel producten komen uit de regio. Duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden, zegt een woordvoerder van het park. (Foto Europa-Park).