
Ter gelegenheid van Wereld Tapas Dag trakteerden de regio Valencia en het Spaans Verkeersbureau hun partners uit de reisbranche op een ‘vijf sterren gastronomische ervaring’.
Speciaal voor deze gelegenheid waren vijf sterrenkoks naar Den Haag gehaald: Ricard Camarena (restaurant Ricard Camarena, 2 sterren), Susi Díaz (La Finca – Elx, Alicante, 1 ster), Miguel Barrera (restaurant Cal Paradís – Vall d’Alba, Castellón, 1 ster), Bernd Knöller (Riff Valencia, 1 ster) en Jose Luis Cases (Restaurant Rincón De Capis), winnaar 2019 Best Tapa MadeinCV. Omdat tapas beter smaken met goede wijn erbij, werden ze vergezeld door Yvonne Arcidiacono, sommelier van restaurant Apicius.
De ambassadeur van Spanje, María Jesús Alonso, was de gastvrouw van het evenement, dat plaatsvond in de Spaanse ambassade in Den Haag, met circa 100 gasten uit de Nederlandse toeristische sector. Iedere chef kok presenteerde zijn beste twee tapas, bereid met producten uit de regio Valencia.
Jaarlijks brengen zo’n 9 miljoen toeristen een bezoek aan de regio Valencia. Onder hen zijn 650.000 Nederlanders, stelde Ana Román, directeur van het Spaans Verkeersbureau. ‘Hiermee staat Nederland op de vierde plaats.’
De regio kent de lange stranden, mooie steden als Valencia en Alicante, paella en sinaasappels. Minder bekend is het feit dat er verdeeld over de regio 24 Michelinsterren en meer dan 46 restaurants met een Repsol Zon zijn.
Foto: Wereld Tapas Dag bij de Spaanse ambassade. Links voor Ana Román, directeur van het Spaans Verkeersbureau.