Naam Elbers klinkt opnieuw als mogelijke topman AF-KLM - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

KLM op koers zegt Pieter Elbers

Naam Elbers klinkt opnieuw als mogelijke topman AF-KLM

Door: | 10 juli, 2018

De naam van de huidige KLM-baas Pieter Elbers duikt in Franse media opnieuw op als mogelijke topman van Air France-KLM. Diverse bestuurders van Air France-KLM zouden hun voorkeur hebben uitgesproken voor Elbers als de nieuwe bestuursvoorzitter van de luchtvaartcombinatie, meldt het Franse blad Challenges.

Onder anderen financieel directeur Frédéric Gagey en verkoopdirecteur Patrick Alexandre zouden een voorkeur hebben voor de Nederlander. Zij roemen de staat van dienst van Elbers, die ze als een echte luchtvaartprofessional bestempelen.
Ervaring in de sector is een duidelijke vereiste bij de selectieprocedure, aangezien Air France-KLM voor de nodige uitdagingen staat. Prioriteit is dat de nieuwe topman eerst de rust binnen het bedrijf laat terugkeren. Dat geldt vooral voor Air France, dat wordt geplaagd door stakingen van piloten.
Daarnaast heeft ook Air France-KLM te maken met moordende concurrentie in de luchtvaart. Elbers is volgens de bestuurders de aangewezen persoon om in deze situatie het beleid uit te stippelen.

Naar verluidt zien de piloten van Air France liever geen Nederlander aan het roer, uit angst dat deze onvoldoende oog heeft voor de Franse belangen. De Franse overheid zou er geen moeite mee hebben wanneer geen Fransman bestuursvoorzitter wordt benoemd, zolang het maar een Europeaan is.
Air France-KLM is al langere tijd op zoek naar een opvolger van de onlangs opgestapte Jean-Marc Janaillac. Recent werd de naam genoemd van de huidige topvrouw van de metro van Parijs, Catherine Guillouard.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel