‘Brussels Airlines doet verre vluchten Eurowings’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Brussels Airlines doet verre vluchten Eurowings’

Door: | 10 juli, 2018

Lufthansa Group heeft een heldere taakverdeling gelanceerd voor zijn dochters Brussels Airlines en Eurowings. Zo wordt Brussels Airlines verantwoordelijk voor de verre vluchten van Eurowings Group. Tegelijk worden vanuit Keulen, de thuisbasis van Eurowings, straks de Europese vluchten van Eurowings en Brussels Airlines aangestuurd.

Brussels Airlines vliegt momenteel voor Eurowings vanaf Düsseldorf naar verre bestemmingen als New York, Fort Meyers en Miami. De succesvolle start van deze routes in april toont de competentie van Brussels Airlines op de lange afstanden, zegt Thorsten Dirks, CEO van de Eurowings Group.
De vluchten voor de korte afstand van Brussels Airlines en Eurowings worden vanuit Keulen aangestuurd. De nieuwe manier van werken wordt in 2019 van kracht.
Eurowings heeft zich door de overname van grote delen van het failliete Air Berlin tot derde lowcost airline van Europa ontwikkeld. De integratie van zoveel toestellen en bemanningen leidde echter tot zoveel uitval en vertragingen van vluchten dat het concern in het openbaar verontschuldigingen aan het publiek heeft aangeboden.

Het personeel van Brussels Airlines hoeft niet onzeker te zijn over de toekomst. Dat heeft de top van de airline laten weten naar aanleiding van geruchten dat er in België veel banen op het spel zouden staan door de integratie van Brussels Airlines binnen Eurowings.
Piloten, cabinepersoneel en technici hoeven zich sowieso geen zorgen te maken. Alleen bij administratieve functies gaat mogelijk wat veranderen.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel