HAL verkoopt Prinsendam aan Duitse rederij - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

HAL verkoopt Prinsendam aan Duitse rederij

Door: | 2 juli, 2018

Holland America Line heeft de Prinsendam verkocht aan de Duitse cruiserederij Phoenix Reisen. Het schip verlaat de vloot van HAL per 1 juli 2019.

Nu de verkoop is afgerond, zal Holland America Line het schip, dat een capaciteit heeft van 835 passagiers, charteren voor cruises die gepland staan tot 1 juli 2019.
De routes van de Prinsendam worden vanaf 1 juli 2019 overgenomen door de Rotterdam, Volendam en Veendam. HAL neemt contact op met reeds geboekte gasten en hun reisadviseurs om hen op andere cruises over te boeken.
HAL laat weten dat de ‘bijzondere routes die de Prinsendam maakte, nu worden aangeboden op onze andere kleinere schepen’.

De Prinsendam is in 1988 gebouwd onder de naam Royal Viking Sun voor rederij Royal Viking Line. Het schip werd van 1994 tot 1998 gebruikt door Cunard Line, waarna het in 1999 overging naar Seabourn die het schip de Seabourn Sun noemde. In 2002 werd het schip aan de vloot van Holland America Line toegevoegd, waarbij het de naam Prinsendam kreeg.
Phoenix Reisen is een Duitse reisorganisatie die ook een vloot van cruiseschepen heeft. Hiermee begon de organisatie in 1988 onder eigen naam met cruisereizen. Vandaag de dag bezit het de cruiseschepen ms Amadea, ms Artania, ms Albatros en ms Deutschland. Daarnaast beschikt het bedrijf over circa 50 riviercruiseschepen.

(Visited 1.596 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Frans Evers

    Als hartstochtelijke fan van HAL( meer dan 20 reizen) vinden wij dit een nieuwe slag voor de sfeer die door het huidige management wordt gecreëerd. De meest geliefde kleinere schepen (Rijndam, Statendam, Prinsendam) worden verkocht en we gaan richting Costa. Dat merk je al aan boord van de Koningsdam, even slikken voor de HAL getrouwen, een sfeer die je niet gewend bent en het “een grote familie” gevoel verdwenen. De Prinsendam had het grootste aantal terugkomers, we kenden mensen (Amerikanen) die dat schip tot 5 reizen in het voren hadden geboekt. Vaak ook dezelfde hut, ondanks het feit dat dezelfde reizen met bv de Rotterdam , aanzienlijk goedkoper zijn. Enfin, de nieuwe tijd? Wij hebben inmiddels Cunard ontdekt als een goed alternatief. Wel binnenkort een grote reis met de Maasdam.

  2. Ton

    wordt nu MS Amera