TUI Winternights: acht keer uitverkocht - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

TUI Winternights: acht keer uitverkocht

Door: | 7 december, 2017

De eigen hotellabels, de comeback van Turkije, Egypte en Tunesië, de nieuwe verre bestemming Cartagena (Colombia) en het laatste nieuws rond TUI Fly. Dat waren zaken die woensdagavond in Berkel en Rodenrijs werden aangestipt tijdens de eerste editie van TUI Winternights.

Ruim 55 reisverkopers hadden zich verzameld in Grand Café Muller & Co voor een diner en het laatste TUI-nieuws voor zomerseizoen 2018. Het was de eerste bijeenkomst in een serie van acht, waarvan de laatste eind januari wordt gehouden.
‘In plaats van grote bijeenkomsten met 150 bezoekers per avond hebben we nu bewust gekozen voor kleinere bijeenkomsten in grand cafés, met telkens rond de 55 deelnemers’, zegt sales coördinator Heleen Vetten. ‘Op die manier hebben we meer interactie en hebben we tijd met iedereen een praatje te maken.’

Hotels
Onder het motto ‘een hotel is een bestemming op zich’ gaat TUI ook volgend jaar zomer door met het profileren van de diverse hotellabels. Suneo Club is volgens accountmanager Jeroen Otto een voordelige all-inclusive formule, gericht op gezinnen met jonge kinderen. ‘Een betaalbare formule, met veel familiekamers en animatie, en met inmiddels 15 clubs in Europa.’
Van het label Time to Smile, een concept waarbij aan alles is gedacht wat de Nederlandse vakantieganger belangrijk vindt, waaronder inloopdouche, goede wifi en extra lange bedden, wordt in april de 15-de accommodatie geopend. Dat is Balaia Senses in Albufeira (Portugal).
Op langere termijn, over pakweg twee jaar, komt er ook een Time to Smile in de omgeving van Paramaribo in Suriname, dat eerder dit jaar als nieuwe verre bestemming van TUI werd gelanceerd.

Griekenland
Na de grote vraag naar Griekenland afgelopen zomer gaat TUI het aanbod op deze populaire bestemming komende zomer uitbreiden. Het aanbod op Kreta wordt uitgebreid, terwijl de capaciteit op Zakynthos zelfs wordt verdubbeld.
Vanwege de grote vraag naar Ibiza wordt het zomerseizoen op dit eiland eerder geopend. TUI Fly start met vluchten op 1 april 2018, bijna drie weken eerder dan afgelopen seizoen toen de eerste vlucht op 20 april plaatsvond.

TUI Fly
Vanwege de grote vraag naar vliegen vanuit de regio stationeert TUI Fly volgende zomer een eigen toestel vanuit Schiphol op Rotterdam Airport. Ook wordt extra vliegcapaciteit ingehuurd, vanwege de grote vraag in piektijden en onderhoud van de eigen Boeing 787-vloot.
Op sommige routes wordt daarom een toestel van Air Tanker ingezet, een airline die doorgaans vooral in opdracht van de Britse luchtmacht vliegt, maar ook toestellen verhuurd voor chartervervoer. Het toestel van het type Airbus A330, met 24 comfort stoelen en 273 economy stoelen, wordt ingezet voor TUI Fly Nederland, België en Duitsland. Het toestel vervangt op sommige routes ook de Dreamliner.
TUI Fly Nederland verwacht in het derde kwartaal van 2018 het eerste toestel van het type Boeing 737-Max, de vierde generatie van het type 737 dat efficiënter en schoner is. De airline is de eerste in Nederland die over het toestel gaat beschikken. De hele TUI Group heeft 70 toestellen van de Boeing 737 Max besteld.

Winter
In de slipstream van het zomernieuws werd de wintersport nog even aangehaald. Bij wintersportpakketten van TUI is een skipas altijd inbegrepen en deze is voor de agent commissionabel.
De overige TUI Winternights die voor december en januari staan gepland, zijn met in totaal 550 deelnemers al volledig volgeboekt.

Foto: het team van TUI (vlnr): Hendrina Boltjes (salesmanager Benelux Robinson), Christine Oey (Riu), Jeroen Otto, Heleen Vetten, Ellis Bergers en Jessica Breugem.

(Visited 572 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel