Wouter Bos genoemd als opvolger Nijhuis (Schiphol) - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Wouter Bos genoemd als opvolger Nijhuis (Schiphol)

Door: | 6 december, 2017

Wouter Bos is een van de kandidaten om Jos Nijhuis op te volgen als Ceo van Schiphol. Bos zou ‘goede kans’ maken om op de shortlist te komen van vijf of zes namen, stellen ingewijden tegenover het Financieele Dagblad.

Afgelopen vrijdag vergaderde de selectiecommissie over de opvolging van Nijhuis. Dat doet ze volgende week weer.
Nijhuis maakte in oktober bekend dat hij begin 2018 vertrekt, een jaar eerder dan gepland. Volgens ingewijden is de selectiecommissie ‘er zeker nog niet uit’ wie hem zal opvolgen. Het is de bedoeling om voor kerst duidelijkheid te hebben. De nieuwe topman kan dan in het voorjaar beginnen.

Andere namen die rouleren zijn die van voormalig staatssecretaris Joop Wijn en Arthur van Dijk, voorzitter van branchevereniging Transport en Logistiek Nederland. Wijn zou echter niet in de race zijn, terwijl Van Dijk wordt bestempeld als ‘te licht’ voor de functie. Eerder viel ook de naam van voormalig minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen (VVD), maar die lijkt niet meer in de running voor de functie, meldt het FD.
Wouter Bos (54) is sinds 2013 topman van het VU medisch centrum in Amsterdam. De voormalige minister van Financiën en oud-partijleider van de PvdA geeft daar leiding aan het samengaan met het eveneens Amsterdamse Academisch Medisch Centrum (AMC), waarmee het grootste ziekenhuis van Nederland ontstaat. Als de fusie is afgerond, heeft Bos de handen vrij.

(Visited 538 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel