Corendon: liever zonvakantie dan familiediner - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Corendon: liever zonvakantie dan familiediner

Door: | 6 december, 2017

Nederlanders zijn tijdens de feestdagen liever op zonvakantie dan dat zij een familiediner bijwonen. Dat blijkt uit het winterzon-onderzoek van Corendon onder 1.520 respondenten.

Uit het onderzoek blijkt dat vier op de tien Nederlanders, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Circa 30 procent twijfelt nog tussen een winterzonvakantie en een viergangen kerstdiner met familieleden. Circa 10 procent van de ondervraagden viert daadwerkelijk de komende feestdagen in de zon. Curaçao en de Canarische Eilanden zijn de populairste bestemmingen.

Eén op de tien Nederlanders viert of ontloopt de komende kerstdagen en jaarwisseling op een winterzonbestemming; 2 procent viert alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land, terwijl 4 procent alleen de kerstdagen in de zon doorbrengt. Nog eens 4 procent viert zowel Kerstmis als Oud en Nieuw op winterzonvakantie. De favoriete maand om op winterzonvakantie te gaan is overigens niet december, maar de maand februari.
Een kwart van de Nederlanders wijst Curaçao aan als ultieme winterzonbestemming. Gemiddeld 18 procent kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe jaarbestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel