Luchtvaartsector: hogere winst in 2017 - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Luchtvaartsector: hogere winst in 2017

Door: | 5 december, 2017

De luchtvaartsector verwacht dit jaar wereldwijd een nettowinst van 34,5 miljard dollar (29,1 miljard euro). Dat zegt de internationale luchtvaartorganisatie IATA.

Halverwege het jaar ging IATA nog uit van een winst van 31,4 miljard dollar. Ook die raming was al hoger dan aan het begin van 2017.
Volgend jaar zijn de vooruitzichten nog beter. IATA voorziet dan een winstgroei van ruim 11 procent tot een totaal van 38,4 miljard dollar. Voor alle regio’s, met uitzondering van Afrika, wordt een groei van de winst verwacht ten opzichte van 2017.
Airlines danken de betere resultaten vooral aan een verdere toename van het aantal reizigers en aan stijgende ticketprijzen.
Daar komt bij dat steeds meer mensen spullen bestellen via internet. Hierdoor neemt de vraag naar vrachtvervoer door de lucht sterk toe, vooral vanuit Azië.
IATA schat het totale aantal passagiers in 2018 op circa 4,3 miljard, tegen 4,1 miljard dit jaar. De vraag zal volgens IATA opnieuw sterker toenemen dan het aanbod. De opbrengsten zullen volgend jaar harder stijgen dan de kostenstijgingen waarmee airlines volgend jaar te maken krijgen, zegt IATA. De brancheorganisatie rekent op hogere uitgaven aan vooral brandstof en personeel.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel