ANVR: géén boycot van KLM - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR: géén boycot van KLM

Door: | 21 november, 2017

De ANVR ontkent met klem dat het tijdens het congres in Sevilla heeft opgeroepen tot een boycot van KLM naar aanleiding van de GDS-toeslag.

Dat zegt de branchevereniging dinsdag in een reactie op het bericht in de Telegraaf waarin wordt gemeld dat de reisbranche zint op een boycot van de airline als de GDS-toeslag niet van tafel wordt gehaald.
‘De Telegraaf pakt vandaag groot uit met een verhaal dat de reisbranche zint op een boycot van KLM. Dit zou zijn gebleken op het ANVR Congres in Sevilla. Wij wijzen er op dat dit volstrekt onjuist is’, stelt de ANVR.
‘Op het ANVR Congres, afgelopen dagen in Sevilla, heeft voorzitter Frank Oostdam op geen enkele wijze gesuggereerd om de KLM te boycotten of zelfs hierop gezinspeeld. Elke deelnemer aan het ANVR Congres kan dit bevestigen.
De ANVR is het niet eens met deze toeslag, omdat de door KLM voorgestelde GDS-toeslag, naar mening van de ANVR, een neutrale, transparante prijsvergelijking voor consumenten bemoeilijkt. KLM gaat een mogelijkheid bieden om de GDS-toeslag te vermijden door een zogeheten NDC-API-tool aan reisagenten beschikbaar te stellen.
Het maakt het vergelijken met andere airlines er niet makkelijker op, maar het is dan niet zo dat per definitie de agent duurder wordt dan KLM. De ANVR bespreekt met KLM om een zo’n goed mogelijke boekings-tool voor de reisagent beschikbaar te krijgen. Het collectief boycotten van de KLM heeft geen zin, is niet toegestaan en ook zeer onverstandig. De Telegraaf is naar onze mening met dit verhaal volledig uit de bocht gevlogen.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel