Vliegboekingen Catalonië fors in de min - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Vliegboekingen Catalonië fors in de min

Door: | 28 oktober, 2017

Het toerisme naar Catalonië krijgt flinke klappen door de strijd om onafhankelijkheid. Het aantal internationale vliegboekingen naar de Spaanse regio is sinds begin oktober dit jaar met 22 procent gekelderd.

Dat zegt ForwardKeys, een analysebureau van data (vooral voor de reisbranche), dat meer dan 17 miljoen vliegboekingen per dag analyseert. De vluchtboekingen voor Catalonië werden gemeten tot 25 oktober en vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.
Volgens ForwardKeys, zelf gevestigd in het Spaanse Valencia, zal de terugval van boekingen naar Catalonië ook gevolgen hebben voor de rest van Spanje.

Veel toeristen arriveren in Catalonië en reizen van daaruit naar andere delen van Spanje. Als de politieke situatie verder verslechtert, verwacht het bedrijf een verdere daling. Een slechte zaak, zegt het bedrijf, want reizen en toerisme vertegenwoordigen een groot deel van het nationaal inkomen van Spanje, meer dan 14 procent. Laurens van den Oever, voorheen werkzaam bij GfK, is sinds vorig jaar chief marketing officer van ForwardKeys.

De crisis rond Catalonië, dat onafhankelijkheid van Spanje eist, bereikte vrijdag een voorlopig hoogtepunt. De Spaanse premier Mariano Rajoy liet vrijdagavond weten dat hij de macht overneemt in Catalonië. De Catalaanse minister-president Carles Puigdemont wordt afgezet, evenals de andere ministers van Catalonië. Het Catalaanse parlement wordt ontbonden. Op 21 december worden nieuwe verkiezingen gehouden.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel