Nieuwe Europese richtlijn verfilmd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwe Europese richtlijn verfilmd

Door: | 6 oktober, 2017

ANVR en SGR gaan de Nieuwe Europese richtlijn die per 1 januari van kracht wordt, verfilmen. In acht delen, zogeheten papers, worden kort en bondig de verschillende aspecten van de richtlijn uitgelegd.

Ondersteund met workshops en webinars wil de ANVR de implementatie van de nieuwe Europese Richtlijn zo makkelijk maken.
De nieuwe Europese richtlijn over pakketreizen is op 1 januari 2018 in alle landen vertaald naar nationale wetgeving. Dat betekent dat alle reisondernemingen in de hele Europese Unie, touroperators én (zakelijke) reisagenten, met ingang van 1 juli 2018 daarnaar moeten handelen. Dat vraagt van ondernemers aanpassingen doorvoeren in de bedrijfsvoering.

In Nederland ligt dit vast in de nieuwe Wet op de reisovereenkomst. Op veel punten is de wet helder, op sommige momenten complex en ingewikkeld, maar voor alle reisondernemers geldt: wacht niet langer en doe aanpassingen in de bedrijfsvoering, zegt de ANVR.

Pakketreis
De ANVR heeft de verschillende aspecten waar reisondernemers mee te maken krijgen in acht praktische ‘papers’ samengevat. Kort en bondig worden vragen beantwoord als: Welke verantwoordelijkheden krijg ik erbij als reisagent? Welke veranderingen merk ik als touroperator? Wat wordt mijn nieuwe rol? Wat mag ik wel of vooral niet? Waar moet ik extra op letten? wat betekent de nieuwe wet voor zakenreizen?
Het eerste filmpje over de pakketreis staat al klaar. De komende weken worden nieuwe filmpjes toegevoegd.
TravMagazine houdt vrijdagmiddag een uitverkochte RMC-bijeenkomst over de nieuwe richtlijn in de Jaarbeurs in Utrecht.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel