In de showbizz - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

In de showbizz

Door: | 15 februari, 2016

Als schrijver van stukkies, zoals ik mezelf graag omschrijf, blijf ik graag op de achtergrond. Ook bij presentaties zit ik het liefst achterin de zaal. Dat veranderde in de aanloop naar ons Reisgala, waar ik werd geacht de Nederlandse Vakantie Awards uit te reiken, samen met Marc Forno. Op het podium dus.

Een week voor het gala oefende ik al autorijdend, onder de douche en waarschijnlijk ook in m’n slaap mijn welkomstspeech, ook al bestond die uit slechts zeven zinnen… Maar het meest zag ik op tegen mijn optreden op het grote podium van Studio’s Aalsmeer. Het repeteren voor een lege zaal, de week ervoor, ging nog goed. Marc Forno stelde de vragen en ik hoefde alleen maar te antwoorden. Het zou goedkomen, beloofde hij.

Toen op de avond van het gala zelf de gasten binnenkwamen, liep ik bij de toiletten mijn speech te oefenen. En over toiletten gesproken, die heb ik wel een paar keer van binnen gezien. Het spannendste moment was vlak voor de award-uitreiking, toen ik op het podium achter de schermen klaarstond. Een eenzaam moment in mijn prille showbizz-bestaan…
Maar toen de schermen opengeschoven en het bemoedigende applaus van de zaal weerklonk, had ik opeens zelfvertrouwen.
Het enige minpunt was de enkeling die na afloop klaagde dat hij geen award had gewonnen. Kennelijk was niet bij iedereen de procedure duidelijk, want meedoen aan de verkiezing kan alleen als je je vooraf (gratis) aanmeldt. Johan Cruijff zei het al: je moet schieten, anders kun je niet scoren.

theo.de.reus@travmagazine.nl

(Visited 245 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel