Malaysia Airlines stopt op Amsterdam - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Malaysia Airlines stopt op Amsterdam

Door: | 3 december, 2015

Malaysia Airlines stopt eind januari met de dagelijkse non-stop vluchten tussen Kuala Lumpur en Amsterdam. Na 35 jaar is de directe verbinding met Schiphol voorbij. Het Nederlandse personeel krijgt ontslag.

Malaysia Airlines zit middenin een drastische reorganisatie en gaat zich afgeslankt veel meer concentreren op regionale vluchten binnen Azië. Voor de Europese operatie wordt een strategische samenwerking aangegaan met Emirates. Via codeshares lopen alle vluchten dan via Dubai. Emirates vliegt twee keer per dag naar Schiphol. Malaysia Airlines handhaaft zelf alleen de Londen-vluchten.
De codeshare met KLM op de route naar Kuala Lumpur staat volgens Malaysia Airlines Nederland ook ter discussie. ,,We weten nog niet precies wanneer die gaat aflopen.”

Malaysia Airlines heeft het na de ramp met MH17 en het spoorloos verdwijnen van een toestel moeilijk. De nieuwe directie onder leiding van Christoph Mueller grijpt keihard in met saneringsmaatregelen. De kosten moeten flink omlaag. In dat licht is de vergaande deal met het snel expanderende Emirates tot stand gekomen.

(Visited 2.129 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Sweijen

  We verliezen hiermee een goede en trouwe klant voor Schiphol. MH-team@AMS – sterkte met de laatste zware loodjes.

 2. Carla van den Berg

  Jammer dat deze prachtige airline gaat stoppen op deze route. Veel sterkte voor het personeel dat het al zo moeilijk heeft gehad het afgelopen jaar.

 3. sales@aircanada.nl

  Jammer dat dit mooie prodcut van de Nederlandse markt verdwijnt. Heb er vaker met veel plezier mee gevlogen.
  Huib & Team, ik wens jullie allen sterkte. Joost/AC