
Met 2.000 kilometer skipistes, familieresorts en thermale baden voor na het skiën behoort het kanton Wallis tot een van de hoofdrolspelers van het winterseizoen van Zwitserland.
Dat bleek bij de presentatie van het winterprogramma 2019/2020 van Zwitserland Toerisme, in Winter House Zuidpool bij de RAI in Amsterdam.
Wallis presenteert zich als veelzijdige winterbestemming, met volop aan dacht voor het culinaire aspect. Het kanton heeft 75 restaurants die voorkomen op de lijst van Gault&Millau en tien restaurants met een Michelin ster.
Tegelijk werd afscheid genomen van Yves Luetolf, die bijna vier jaar directeur was van Zwitserland Toerisme Benelux. Hij keert terug naar Zwitserland en vervolgt zijn loopbaan bij Graubünden Ferien, de toeristische organisatie ter promotie van het kanton Graubünden.
Zijn opvolger, Armando Troncana, werd meteen voorgesteld. Hij gaat per 1 januari in Amsterdam aan de slag.
De 48-jarige Troncana is sinds 2006 werkzaam bij Zwitserland Toerisme. Hij begon er als marketingmanager in Parijs en geeft sinds 2013 leiding aan de vertegenwoordigingen in Milaan en Rome.
Daarvoor heeft hij sales- en marketingervaring opgedaan bij Swissair, Swisswings Airlines en KLM Alps. De geboren Zwitser is deels in Italië opgegroeid.
‘Hoewel ik honderd procent Zwitsers ben, denk ik en voel ik me Europees’, zegt Troncana. ‘Ik waardeer de culturele diversiteit in Europa en ben overtuigd van de relevantie van Europese gasten voor het toerisme in Zwitserland. Nederlanders, Belgen en Luxemburgers bezoeken ons land al sinds lange tijd.’
Nederland behoort volgens hem nog steeds tot de Top 5 prioriteitenmarkten van Zwitserland.
Foto: Yves Luetolf en zijn opvolger Armando Troncana van Zwitserland Toerisme.