Waardering - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Waardering

Door: | 14 november, 2014

Hoe vaak heb jij afgelopen week je waardering uitgesproken? Voor wie? En waarom? Iedere dag zien we zaken om ons heen die we als vanzelfsprekend beschouwen. Dat we op tijd zijn op ons werk, dat we inzet tonen, dat onze inzet resultaat oplevert. En naarmate we zaken heel vaak heel goed doen, wordt het alleen maar vanzelfsprekender. Afgelopen twee weken heb ik meer dan ooit waardering gevoeld. Na het lopen van de New York Marathon was er enorm veel sprake van vreugde, felicitaties en klassieke Amerikaanse high fives. Het is geweldig om te ervaren dat marathonners the day after allemaal hun medaille dragen en daarmee nergens in de rij hoeven te staan, op straat worden toegejuicht en voor één dag een euforisch gevoel behouden.

Ik was al ambassadeur voor het doel waarvoor we de 42,2 kilometer aflegden (KiKa), maar nu ook groot ambassadeur van de New York Marathon. Zakelijk gezien ben ik vooral enorm verrast door de waardering die een Amerikaan je geeft tíjdens het leveren van de prestatie. Wij Nederlanders zijn nogal van: ‘laat het eerst maar ‘ns zien, dan klappen we daarna wel’. In New York werd je vanaf de eerste kilometer toegejuicht alsof je liep op wereldrecord-schema. Ze keken je aan alsof je een Keniaan in topvorm was. Ze riepen mijn naam alsof ze Jay Z live een duet met Frank Sinatra hoorden zingen. Ren niet voorbij aan alle prestaties die om je heen worden geleverd.

Sta vooral eens stil. Sta stil bij de medewerkers die dag in, dag uit de klant goed willen helpen. Sta stil bij de klant die met je mee wil denken en sta stil bij datgene wat goed ging vandaag. De weg naar de finish wordt er zoveel leuker van.

(Visited 116 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Tineke Ras-Marees

  Mooi artikel! En heel erg waar. Het geven van een compliment is iets wat ons van nature blijkbaar niet goed af gaat. Een compliment geven, levert je trouwens ook nog wat op, je krijgt er vriendelijkheid voor terug, of trouw (in de zin van ‘trouw aan de werkgever’).
  Zo’n marathon lopen vind ik niet niks. Daar gaan heel wat trainingsuurtjes inzitten. Top!

  • Tineke Ras-Marees

   Mijn voornaam, Tineke, verschijnt in mijn reactie niet in beeld. Alleen Ras-Marees staat een beetje raar.

   • Klaas-Jan van Woerkom

    Hi Tineke, ik heb het nu aangepast 🙂

 2. Guy Lokhoff

  Helemaal meen eens! Nogmaals gefeliciteerd met de prestatie. Het was een geweldige ervaring die 42,2 KM in New York.

 3. Annie Veenema

  Helemaal mee eens. En ook van ons uit Borger en Rolde een ‘High Five’ voor je prestatie.