Verkopen! - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Verkopen!

Door: | 31 oktober, 2014

Een huurauto verkopen aan een klant zonder rijbewijs hoeft van mij niet… Ook niet als reizigers in spe uitdrukkelijk alleen maar op het strand willen liggen. Om maar niet te spreken van een citytrip naar het centrum van steden als Londen of Rome. Ook maar niet doen. Maar als ik lees dat het aan de reisbureaubalie slechts in 8 procent van de boekingen lukt om een huurauto als up-sell te slijten, dat kan er bij mij niet in.

Wel eens ter plekke (Faro, Havana, Kaapstad, New York) een auto gehuurd om een rondreisje te beginnen? Die ellende gun je je beste vijand niet, terwijl de klant ook nog duurder uit is.

Dat nog steeds een kwart van de Nederlanders onverzekerd op (verre) vakantie gaat, is voor mij een blamage van de branche. Dat mag toch niet voorkomen, los van het feit dat ik vind dat een basis reisverzekering verplicht moet worden gesteld. Brussel en Den Haag bemoeien zich overal mee, waarom niet hiermee gezien de vele schrijnende gevallen van onverzekerden in den vreemde bij een urgente dure medische ingreep tot repatriëring van een overledene.

Er wordt gepleit voor HBO-niveau van reisverkopers. Dat laat je als MBO-er toch niet tegen je aanleunen. Verkopen die auto en verzekering, argumenten genoeg!

(Visited 64 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Mari Temminck

    Meneer Lokhoff is wel erg gênant bezig met het wassen van de oren van de reisagent. Ze doen hun werk niet goed suggereert hij. De reisagent biedt bij een rondreis echt wel een huurauto aan. De reisagent biedt bij een vakantie waar een huurauto een mooie aanvulling voor de vakantie is echt wel een huurauto aan. Meneer Lokhoff is vast in de war met de doe het zelvers die het allemaal zelf beter denken te kunnen regelen. Misschien is meneer Lokhofff ook zo”n persoon die ter plaatse nog een auto moet regelen. Om nu de reisagenten / baliemedewerkers de oren te wassen voor eigen glorie dat is niet chique.