Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Next
event
in

70

days
Scroll naar boven

Top

Vakantiebeurs editie 47: goed voorbereid op reis

Door: | 10 januari, 2017

‘Deze week is Utrecht het middelpunt van de wereld’, aldus de burgemeester Van Zanen. Samen met Willem van Ee (directeur Consulaire Zaken en Visumbeleid BuZa), Jelle Brandt Corstius (publicist en programmamaker) en Albert Arp (directeur Jaarbeurs) opende hij de 47e editie van de Vakantiebeurs. Net als vorig jaar worden er zo’n 121.000 bezoekers verwacht.

In een gesprek tussen Brandt Corstius en Van Ee werd vooral ingespeeld op de voorbereiding van de reis, en welke rol het ministerie van Buitenlandse Zaken hierin heeft. Zo vierde het ministerie vandaag het 1-jarig bestaan van de dienstverlening voor reizigers: een centraal telefoonnummer die 24/7 geopend is voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland.

Van Ee: ‘We hebben vooral vragen over paspoortaanvragen en ongelukken. Maar ook grote zaken, als vermissingen, komen zo’n duizend keer per jaar voor.’ De telefoonlijn is voor gevallen van nood, en ook als voorbereiding voor de reis. ‘Terwijl zo’n 75 procent van de reizigers weinig tot geen voorbereidingen treft. Dit komt mede doordat mensen steeds vaker boeken op eigen initiatief op het internet’, aldus Van Ee. ‘Ook daar speelt deze telefoonlijn een grote rol in.’

Foto v.l.n.r.: Jelle Brandt Corstius, Albert Arp, burgemeester van Zanen en Willem van Ee. 

(Visited 111 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel