
Onder het motto ‘Meals Against Jetlag’ lanceert TUI een nieuw onderbouwd anti-jetlag programma.
Het programma, ontwikkeld onder leiding van voedingsdeskundige Elly Kaldenberg, biedt reizigers voedingsadvies om hun eetschema aan te passen en de impact van een jetlag te verminderen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat door de biologische klok al enkele dagen voor vertrek aan te passen, de effecten van jetlag aanzienlijk kunnen worden gereduceerd.
TUI heeft in samenwerking met HelloFresh twaalf speciaal geselecteerde maaltijdboxen ontwikkeld, afgestemd op reizen naar het oosten of westen. Reizigers kunnen kiezen uit recepten die helpen om het lichaam voor te bereiden op de nieuwe tijdzone.
Uit een recente bevraging onder TUI-reizigers blijkt dat 88 procent niet op de hoogte is van de rol die voeding kan spelen bij jetlagpreventie, terwijl 57 procent bereid is zijn eetpatroon aan te passen om de effecten van jetlag te verminderen.
‘Meals Against Jetlag’biedt volgens TUI een relevante en innovatieve service die inspeelt op de toenemende vraag naar gezondheidsgerichte reisoplossingen. ‘Het programma laat zien hoe TUI niet alleen met praktische oplossingen komt, maar ook inspeelt op de groeiende behoefte aan welzijn tijdens het reizen.’ (Foto TUI).