TUI Academy gaat Dominicaanse jongeren helpen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

TUI Academy gaat Dominicaanse jongeren helpen

Door: | 13 november, 2017

TUI Care Foundation en Plan International lanceren de TUI Academy op de Dominicaanse Republiek. Hiermee willen ze jongeren de mogelijkheid op een carrière bieden in het toerisme en daarmee op een betere toekomst.

Naast een vakopleiding stelt de Academy de jongeren in staat zich te ontwikkelen tot sterke, zelfbewuste personen. Hiermee wil de TUI Academy jongeren helpen zichzelf te beschermen tegen uitbuiting en om bewuste keuzes kunnen maken over hun toekomst. Jeugdwerkeloosheid is hoog op de Dominicaanse Republiek en seksuele uitbuiting is een groot probleem. Het percentage tienerzwangerschappen is er met 21 procent meer dan twee keer het wereldwijde gemiddelde.

TUI Academy
Vijftig jongeren tussen de 17 en 24 jaar uit drie gemeenschappen in Punta Cana doorlopen de eenjarige Academy waarbij ze 3 maanden les krijgen in het toerisme vak maar ook 3 maanden stage lopen bij één van de hotels van Blue Diamond Resorts. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvangen de studenten een certificaat van INFOTEP (het officiële Dominicaanse instituut voor beroepsopleidingen) en een contract van minimaal zes maanden in één van de hotels. Naast deze vakinhoudelijke kennis en ervaring worden de jongeren gecoacht in hun persoonlijke ontwikkeling en wordt hen financiële basiskennis bijgebracht. Bovendien krijgen ze seksuele voorlichting zoals kennis over voorbehoedsmiddelen en dat vrouwen zelf bepalen of en wanneer ze kinderen krijgen.

Samenwerking Plan International
TUI Care Foundation werkt al jarenlang samen met Plan International. Monique van ’t Hek, CEO van Plan International Nederland: ‘Samen met TUI Care Foundation maken we ons sterk voor de strijd tegen uitbuiting van jongeren. De TUI Academy in de Dominicaanse Republiek is een perfect voorbeeld van ons partnership. Door 150 jongeren een beroepsopleiding te geven kunnen ze zich ontwikkelen tot sterke personen op sociaal en economisch gebied. En zich daarmee wapenen tegen het risico van seksuele uitbuiting.’

Jeremy Ellis, lid van de Raad van Bestuur van TUI Care Foundation voegt daaraan toe: ‘Wij zijn trots op onze samenwerking met Plan International. Preventie en opleiding zijn de sleutelwoorden waarmee we jonge mannen en vrouwen in de Dominicaanse Republiek nieuwe perspectieven bieden. Dit versterkt de lokale jeugd en draagt bij aan een sterke lokale gemeenschap.’

(Visited 132 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel