Trots (en een punt van zorg) - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Trots (en een punt van zorg)

Door: | 28 september, 2014

De laatste tijd was er natuurlijk volop bijzonder reisnieuws. Allereerst kijk ik natuurlijk met de nodige blijheid en tevredenheid naar de nieuwe CAO zoals die voor twee jaar is rondgekomen. Dat is gebeurd zonder al te veel reuring en dat is goed. Dat geeft rust en zekerheid.

Dat geeft rust en zekerheid. Een tweede opvallend gegeven, en dat mag best eens gezegd worden, is hoe professioneel de betrokken reisbedrijven zijn omgegaan met de tragedie van MH-17. Dat is natuurlijk zeer, zeer moeilijk geweest met nabestaanden en familie, maar ik vind dat dat toch professioneel is aangepakt. Dat zal niet makkelijk geweest zijn. Maar daaruit blijkt eens te meer de toegevoegde waarde van een goed reisbureau en een goede touroperator.

Natuurlijk niet te missen was het nieuws dat Steven van der Heijden weer ‘terug’ is. Of laten we zeggen in een andere rol. Ik heb al eerder laten weten dat ik het geweldig nieuws vindt dat hij weer voor de reissector heeft gekozen. Maar ik wil daar nu nog aan toevoegen dat ik het ook van Atilay Uslu sterk vind dat hij voor zichzelf heeft geconstateerd dat er een andere CEO nodig was, dat hij zelf zijn kwaliteiten op een andere plek van grotere meerwaarde inschat. Dat is sterk. En uiteraard is er het afscheid van Wim Butte, veertig jaar ervaring in de branche. Een rasondernemer die de sector kleur heeft gegeten en die altijd een uitgesproken mening had. We gaan hem missen.

Een punt van zorg is de werkkostenregeling. Dat is niet goed voor onze sector. We gaan kijken met andere branches of wat er nog aan te schaven valt. De regeling staat natuurlijk vast maar op onderdelen valt er allicht toch nog wat te winnen. Gezamenlijk kunnen we daar sterker in zijn.

En aankomend najaar zullen we ons flink in gaan zetten om de verandering in de Reisbureau-regeling goed duidelijk te maken naar buiten. Met de beslissing van het Europese Hof is het per 1 april 2015 niet sec voor de eindgebruiker van toepassing maar in het gehele B2B traject. Dat heeft consequenties, reissommen zullen in sommige gevallen nu hoger uitvallen. We gaan ons inzetten om aan alle betrokken duidelijk te maken wat er precies gaat veranderen en hope je daar mee moet omgaan…

(Visited 218 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel