Transavia test virtual reality aan boord - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Transavia test virtual reality aan boord

Door: | 22 mei, 2015

Transavia heeft donderdag 21 mei een virtual reality-bril getest op een vlucht van Amsterdam naar Barcelona bij wijze van in-flight entertainment.

Tijdens de Technology Day in de Jaarbeurs Utrecht presenteerde ontwikkelaar The Virtual Dutch Men de test van Transavia. Volgens social media manager Rob Abspoel leent het vliegtuig zich bij uitstek voor virtual reality, omdat mensen op een stoel zitten en willen worden geëntertaind.

Dit gebeurt door een speciale bril op te zetten, de Oculus Rift. Vervolgens kan de passagier uit drie programma’s kiezen: een ruimtelijk bioscoop, in Transaviastijl ingericht, waar je een film kunt kijken; een bezoek aan de cockpit, waar je uitleg krijgt over alle knopjes en procedures; en met een deltavliegtuig dezelfde route als het toestel volgen, zodat je ziet wat er buiten gebeurt.

Commercieel directeur Roy Scheerder van Transavia zegt dat de proef goed is verlopen. ‘De passagiers waren razend enthousiast. Iedereen kiest zijn eigen virtual reality-beleving. We gaan nog vijf testvluchten doen met op elke vlucht tien passagiers. Daarna evalueren we de resultaten. We zijn ervan overtuigd dat dit de toekomst van inflight entertainment is, alleen kunnen we nog niet overzien hoe snel het zal gaan.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel