TravMagazine

Top 50: de pandemie én de prognoses

Top 50: de pandemie én de prognoses

Top 50: de pandemie én de prognoses

Deel dit artikel

De jaarlijkse Top 50 van TravMagazine, die recent is verschenen, geeft niet alleen een compleet overzicht van de reissector in boekjaar 2019, maar geeft meteen een eerste inzicht in de werkelijke omzetcijfers van de reissector in coronajaar 2020. Van de deelnemende reisbedrijven noemt een groot aantal ook de prognose voor boekjaar 2020. Zij noteerden in dit coronajaar een forse omzetdaling die varieert van 63 tot wel 95 procent.

Wilt u een papieren exemplaar van de Top 50 bestellen? Klik hier!

Veel bedrijven rekenen in de Top 50 voor volgend jaar weer op herstel, maar de omzet blijft steken op slechts 50 tot 60 procent van de omzet van 2019. De cijfers uit de Top 50 over 2019 zijn daarmee van belang als referentiekader. Het herstel voor de komende jaren wordt afgemeten in percentages van boekjaar 2019, toen alles nog ‘normaal’ was.

Veel bedrijven verwachten volgend jaar een last minute-markt. Wanneer de markt weer aantrekt en in welke mate, daarover verschillen de meningen. ‘April en mei zijn nog de opstartfase, maar vanaf juni wordt het gekkenhuis’, zegt Atilay Uslu, ras-optimist en oprichter van Corendon, in een interview samen met andere topmanagers.

Lees meer over de verwachtingen voor volgend jaar van onder andere Coby van Dongen (de Jong Intra), Natasja Eshuis (Travel Trend), Arjan Kers (TUI), Jan Henne De Dijn (D-rt Groep), Jeroen Martron (Airtrade), Frank Oostdam (ANVR) en Erik Jan Reuver (SGR). Veel leesplezier, ook digitaal!

Deze uitgave is ‘powered by’: FOX reizen van ANWB en ABN AMRO.


Deel dit artikel
Exit mobile version