Succesvol Scandinavië reikt prijzen uit - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Succesvol Scandinavië reikt prijzen uit

Door: | 15 juni, 2017

De bestemmingen in Noord-Europa zitten fors in de lift. Na een stijging met 10 tot 15 procent in 2016 zijn Denemarken, Noorwegen en Zweden ook het boekjaar 2017 voortvarend begonnen. ‘Er is momenteel sprake van een groei met dubbele cijfers’, meldde Sophie Nyström, directeur van VisitSweden Nederland, woensdagavond bij de uitreiking van de Scandinavië Persprijs.

De groei met dubbele procentcijfers geldt voor de eerste vier maanden van dit jaar. ‘En nu is de zomer nog niet eens begonnen’, stelde Nyström.
Voor het tweede jaar reikten de verkeersbureaus van de drie Scandinavische landen de Scandinavië Persprijs uit. Dat gebeurde tijdens het Scandinavisch Midzomer event bij Blijburg aan Zee in Amsterdam. Het grote aantal inzendingen van dit jaar, ruim 70, is tekenend voor de populariteit van de landen in Noord-Europa.

De prijswinnaars zijn Jessica de Korte (Fietsactief, Denemarken), Pancras Dijk (National Geographic Traveller, Noorwegen) en Hans Pieter Van Stein Callenfels (Volkskrant Magazine, Zweden).
De jury van de persprijs bestond uit journalist Harri Theirlynck, fotograaf en winnaar van vorig jaar Ruben Drenth en juryvoorzitter Theo de Reus (TravMagazine).

Foto: bij de uitreiking van de Scandinavië Persprijs (vlnr): winnaar Hans Pieter Van Stein Callenfels, jurylid Harri Theirlynck, winnaar Jessica de Korte, Pauline van den Brandhof (VisitSweden), winnaar Pancras Dijk, jurylid Ruben Drenth, Tatjana Kozak (VisitDenmark) en Ranhilde Luttenberg (Innovation Norway).

(Visited 233 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel