Rotterdam The Hague Airport test met kofferrobots - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Rotterdam The Hague Airport test met kofferrobots

Rotterdam The Hague Airport test met kofferrobots

Door: | 7 november, 2018

Rotterdam The Hague Airport is een proefperiode met bagage-afhandelingssysteem FLEET gestart. Hierbij wordt de bagage via zelfrijdende karretjes naar het vliegtuig gebracht.

Het systeem is ontworpen door VanderLande, marktleider op het gebied van automatiseringsoplossingen op luchthavens. Samen met de luchthaven hebben zij afgesproken een gezamenlijk innovatieproject te starten, met het doel om het bagage-afhandelingsproces in Rotterdam op het vlak van flexibiliteit, efficiëntie, kwaliteit en ergonomie te verbeteren.

FLEET maakt gebruik van robotwagens, waardoor er geen vaste sorteersystemen meer nodig zijn. Normaalgesproken worden de koffers via transportbanden vervoerd en met machines gesorteerd. Bovendien ligt het energieverbruik 50 procent lager dan van traditionele bagage-afhandelingssystemen. De zelfrijdende bagagekarren worden opgeladen met zonne-energie.

Dankzij de overeenkomst kan Rotterdam Airport het bagagesorteersysteem van de luchthaven uitbreiden en verbeteren. Daarnaast zou het werk voor het grondpersoneel makkelijker worden en wordt het bagage-afhandelingssysteem toekomstbestendig. Ook grondafhandelaar AviaPartner zal de voordelen van dit systeem gaan ervaren. Het zorgt voor een efficiëntere afhandeling van de bagage, waardoor de kans kleiner zou worden dat koffers kwijtraken.

De proefperiode gaat drie maanden duren. In de tussentijd worden eventuele kinderziektes eruit gefilterd en na die drie maanden wordt er gekeken naar waar de robots nog meer voor ingezet kunnen worden.

(Visited 161 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel