Paspoort vaker gestolen in vliegtuig - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Paspoort vaker gestolen in vliegtuig

Door: | 9 juli, 2014

Steeds vaker worden paspoorten gestolen uit handbagage van reizigers. Europeesche Verzekeringen signaleert een stijgend aantal claims van passagiers waarvan de identiteitsdocumenten tijdens de vliegreis worden ontvreemd.

‘Veel mensen zijn zich niet bewust van het gevaar van diefstal en de problemen die dat met zich meebrengt’, zegt Klaske Woolthuis, Brand & Communications Manager bij Europeesche. De verzekeraar adviseert reizigers om hun documenten altijd bij zich of op z’n minst in het zicht te houden. Ook is het raadzaam om een kopie van het paspoort te maken en deze naar de eigen mailbox te sturen, zodat die in geval van nood altijd gedownload kan worden.

‘Hulp bij verlies van reisdocumenten is te verzekeren’, zegt Woolthuis. Europeesche helpt getroffen reizigers, bijvoorbeeld als die door het verlies van hun paspoort het land van bestemming niet in kunnen en daardoor de ambassade niet kunnen bereiken. ‘Ook de kosten voor de aanschaf van een nieuw reisdocument en de eventuele gemaakte extra kosten vallen onder de reisverzekering.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel