Overname Corendon door Sunweb Group door BMA goedgekeurd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Overname Corendon door Sunweb Group door BMA goedgekeurd

Door: | 10 augustus, 2020

Sunweb Group heeft formele goedkeuring gekregen van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) op de overname van Corendon Holding B.V. in België. De BMA is van mening dat de overname de concurrentiepositie van andere reisorganisaties niet zal schaden. De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) dient voor eind oktober een besluit te nemen.

Sunweb Group maakte op 3 juni 2019 de voorgenomen overname van Corendon Holding B.V. bekend. Na kennisgeving aan de Europese Commissie en het doorlopen van het beoordelingsproces, is de transactie doorverwezen naar de nationale mededingingsautoriteiten in Nederland (Autoriteit Consument & Markt, ACM) en BMA in België. De BMA heeft de overname voor België inmiddels goedgekeurd. De Belgische autoriteit is van mening dat de twee organisaties zich in een snel bewegende en competitieve markt kunnen versterken en tevens ervoor zorgen dat de consument na het faillissement van Thomas Cook nog voldoende keuzemogelijkheden heeft.

Mattijs ten Brink, CEO Sunweb Group (foto): ‘We zijn blij met de formele goedkeuring op de overname van Corendon in België. De laatste stap in het overnameproces is goedkeuring van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het volledige proces loopt inmiddels meer dan een jaar, ACM dient voor eind oktober een besluit te nemen.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel