Nieuwe coronamaatregelen voor Curaçao, waaronder avondklok - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuwe coronamaatregelen voor Curaçao, waaronder avondklok

Door: | 15 september, 2020

Doordat de laatste dagen het aantal corona-besmettingen hard is opgelopen, heeft de overheid van Curaçao besloten om over te gaan naar fase 3, voor een periode van 3 weken. Na die drie weken zal geëvalueerd worden ‘hoe het verder gaat’.

De maatregelen omvatten onder andere:
– Samenkomsten van meer dan 4 personen in publieke ruimte (incl. openbare weg) zijn niet toegestaan.
– Horeca max. 50% van capaciteit met een max. van 50 personen. Dit geldt ook voor kerken.
– Max. 25 personen in sportschool.
– Truki pan max. 4 personen tegelijk in de rij.
– Sluitingstijd voor o.a. horeca is uiterlijk 22:00.
– Sportevenementen kunnen doorgaan, maar zonder publiek.
– Geen Openbaar Vervoer meer na 23:00.
–Avondklok per donderdag 17 september, 23:00 tot 05:00. Start is pas donderdag om de ruimte te geven ontheffing aan te vragen indien nodig. Beroep op vrijwilligheid om per direct al na 23:00 niet meer onnodig op straat te zijn.

Alles is nog open: horeca, excursies, winkels, etc. Alleen wel met een limiet op aantal mensen dat er binnen mag zijn. Toeristen zijn zeker nog gewoon welkom. Het gaat nu om voorzorgsmaatregelen om een fase 4 (mogelijke lockdown) te voorkomen. Er is geen reden voor paniek of om bedrijven/locaties te sluiten.

‘Reizen kan nog steeds’
Het Curaçao Tourist Board zegt hierover: ‘Reizen naar Curaçao kan, en sterker nog, is nu juist een heerlijke tijd. Op dit moment laat Curaçao alleen een beperkt aantal toeristen toe, waardoor het erg rustig is. Voor jou betekent dat juist lekker veel ruimte op het strand en voldoende afstand. Restaurants en stranden zijn gewoon open en volgen de veiligheidsvoorschriften van de overheid. De avondklok tussen 23:00 – 05:00 uur heeft geen invloed op je diner plannen, aangezien de meeste keukens toch al tot 22:00 uur open waren. Corona is hier goed onder controle, maar ons eiland heeft wel toeristen nodig om verder te kunnen. De coronatest is nodig. Maar dat is toch ook fijn? Dan weet je ook dat iedereen in het vliegtuig geen corona heeft. Voor je het weet zit je op Curaçao en kan het genieten beginnen.’

Deel dit artikel