
Jeroen Otto heeft een nieuwe baan. Otto, die vooral bekend werd als Manager Franchise van TUI at Home, gaat per 1 januari aan de slag als General Manager van Hotel Barouche, een nieuw boetiekhotel met wijnbar in het centrum van Gouda.
Otto werkte 12,5 jaar bij TUI in diverse functies. In april dit jaar ging hij aan de slag bij D-reizen/Prijsvrij, waar hij onder andere de ZRA-tak zou uitbouwen. Het bedrijf liet echter in november weten te stoppen met de ZRA-activiteiten vanwege de aanstaande invoering van de Wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) per 1 januari.
Sneller dan verwacht vond Otto weer een nieuwe baan. Eentje die een link heeft met de reiswereld en die aansluit bij zijn passie voor wijn.
Kun je meer vertellen over het hotel?
‘Het gaat om Hotel Barouche. Het hotel bevindt zich in een prachtig oud monumentaal pand in het hart van Gouda. Dit historische gebouw was ooit een koetshuis en was de laatste jaren een hoedenwinkel. Momenteel wordt het volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een sfeervol boetiekhotel met dertien luxe kamers. Op de begane grond komt een stijlvolle wijnbar met plaats voor 65 gasten. De naam Barouche is afgeleid van een oude koets en sluit aan bij de geschiedenis van het pand.’
Wat wordt jouw rol?
‘Als general manager word ik verantwoordelijk voor zowel het hotel als de wijnbar. Dit betekent dat ik betrokken ben bij alle aspecten van het concept, van de kamers tot de evenementen die we willen organiseren en het samenstellen van de wijn- en menukaart. Het is een uitdagende, maar ook ontzettend leuke rol, waarbij ik mijn passie voor gastvrijheid kan combineren met mijn liefde voor wijn. Bovendien is het hotel dicht bij mijn huis, wat het extra aantrekkelijk maakt.’
Waarom heb je voor deze stap gekozen?
‘De reisbranche heeft altijd een speciale plek in mijn hart gehad en zal dat overigens altijd hebben, maar ik heb altijd gezegd dat, als ik ooit iets anders zou doen, het iets zou moeten zijn met raakvlakken met de vrijetijdssector. Toen deze kans voorbij kwam, voelde het als een perfecte match. Ik heb in het verleden een mobiele wijnbar gehad, dus mijn interesse in wijn en gastvrijheid is er altijd geweest. Nu kan ik die passie combineren met mijn ervaring in sales & marketing en management.’
Wanneer opent het hotel zijn deuren?
‘We hopen in april 2025 open te gaan. Er is nog veel werk te doen, maar het wordt echt een prachtig hotel. Ik kijk ernaar uit om onze eerste gasten te verwelkomen en ze een unieke ervaring te bieden in dit bijzondere pand.’
Wat betekent deze stap voor jouw connectie met de reiswereld?
‘Hoewel dit geen directe rol in de reisbranche is, blijf ik toch verbonden met de wereld van reizen en gastvrijheid. Het leuke is dat ik nu een compleet plaatje kan bieden, van een unieke accommodatie tot een sfeervolle wijnbar. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan.’
Alle succes Jeroen. Zonder twijfel een kwaliteitsaanvulling op het bestaande aanbod in Gouda. Dat stemt Gouwenaars vrolijk. Ik kom na opening met plezier jouw gastronomie uitproberen. Veel succes!
Mooie move, veel succes gewenst!