Lufthansa schrapt extra banen en reduceert de vloot - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Lufthansa schrapt extra banen en reduceert de vloot

Door: | 22 september, 2020

Omdat de vooruitzichten voor het internationale luchtverkeer de afgelopen weken aanzienlijk zijn verslechterd, komt Lufthansa met een derde bezuinigingsplan, waarbij verdere reductie van vlootomvang en personeel noodzakelijk is.

‘Met het einde van het zomerseizoen lopen de passagiers- en boekingscijfers weer terug, nadat er in juli en augustus nog lichte tekenen van herstel waren’, zegt Lufthansa. Dit betekent dat het schrappen van 22.000 banen niet genoeg is, en aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn. Hoeveel extra banen worden geschrapt, maakt Lufthansa niet bekend.

Ook wordt het aantal toestellen verminderd. Eerder dit jaar werden al zes Airbus A380’s permanent aan de kant gezet. Acht andere vliegtuigen van hetzelfde type gaan ook voor langere tijd de hangar in, evenals tien Airbus A340-600’s. Alleen bij een onverwacht snelle toename van het vliegverkeer gaan de toestellen weer de lucht in.
Voor de komende jaren vermindert Lufthansa zijn vloot met in totaal 150 vliegtuigen. Als gevolg van de wijzigingen doet de luchtvaartmaatschappij een afwaardering op zijn vloot van 1,1 miljard euro.

Daarnaast worden de maandelijkse uitgaven verlaagd van 500 naar 400 miljoen euro. Ook vermindert het bedrijf zijn kantoorruimte in Duitsland met 30 procent en kijkt het in de rest van de wereld eveneens naar mogelijkheden om kantoorruimte te verminderen.

Foto: Nate Hovee / Shutterstock.com

 

Deel dit artikel