KLM ondervindt tegenwind van Fransen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

KLM ondervindt tegenwind van Fransen

Door: | 19 juni, 2020

Doordat Air France zijn invloed op KLM wil behouden, wordt de voorgenomen steunoperatie van de overheid aan de Nederlandse luchtvaartmaatschappij bemoeilijkt. Dit meldt Het Financieele Dagblad (FD).

Minister van Financiën Hoekstra eist dat de toegezegde leningen tot 4 miljard euro ten goede komen aan onderdeel KLM van Air France-KLM. Dit schrijft de krant op basis van bronnen bronnen die op de hoogte van de onderhandelingen zijn. en alternatief is het benoemen van een vertrouwenspersoon (‘trustee’) die toeziet op de besteding van het overheidsgeld.

De Fransen willen de controle over de besteding van die leningen omdat het gaat om een reddingsoperatie. Het FD schrijft dat een van de opties is het aantal commissarissen bij KLM uit te breiden zodat de Nederlanders in de meerderheid zijn. Dat is voor de Fransen onbespreekbaar.
Een alternatief is het benoemen van een vertrouwenspersoon (‘trustee’) die toeziet op de besteding van het overheidsgeld.

De verwachting is dat door de Nederlandse overheid uiterlijk eind volgende week meer duidelijk wordt over het steunpakket, aldus de krant.

bron: https://fd.nl/ondernemen/1348240/controle-op-besteding-geld-struikelblok-bij-redding-klm

Deel dit artikel