KLM maakt meer bekend over reorganisatie - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

KLM maakt meer bekend over reorganisatie

Door: | 30 juli, 2020

KLM maakt vrijdag meer bekend over de ophanden zijnde reorganisatie. Toen eind vorige maand bekend werd dat de luchtvaartmaatschappij staatssteun zou krijgen, werden ook de daaraan verbonden voorwaarden bekendgemaakt. Reorganiseren was daarbij een keiharde eis.

Dat meldt NU.nl. KLM-topman Pieter Elbers zei toen dat de eerste contouren van die herstructurering eind juli zichtbaar zouden moeten zijn. Het ligt ook in de lijn der verwachting dat KLM vrijdagochtend bij de presentatie van de financiële cijfers over de eerste helft van 2020 met aantallen komt.

Voor het steunpakket met een omvang van 3,4 miljard euro stelde het kabinet als voorwaarde dat de kosten bij KLM omlaaggaan. Het gaat om een daling van 15 procent over de hele linie. Volgens het jaarverslag van KLM bedroegen de kosten vorig jaar 9,1 miljard euro, wat zou neerkomen op een bezuiniging van 1,3 miljard euro.
Een deel van de bezuiniging wordt gehaald bij het personeel. KLM snijdt niet alleen in het personeelsbestand, maar bezuinigt ook op de salarissen. Het kabinet heeft daarbij ook gezegd dat KLM-werknemers die meer dan drie keer modaal verdienen minimaal 20 procent van hun salaris moeten inleveren.

Bron: NU.nl

Deel dit artikel