Klein en charmant maar groots in beleving - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Klein en charmant maar groots in beleving

Door: | 7 september, 2018

advertorial

Je kan er met Engels uit de voeten. Iedereen rijdt links en als je wilt bellen, doe je de deur van een rode telefooncel open. Maar door de hoge temperaturen, houden daar de Engelse invloeden wel op. In enkele dagen verken je makkelijk dit paradijselijke eiland in de Middellandse Zee. Je ontdekt de cultuur van het mooie Malta in het Grand Masters Palace in Valletta of de St. Agatha’s Catacomben in Mdina. Je struint over kleurrijke markten en door smalle steegjes met leuke winkels. En ’s avonds? Dan drink je een Bajtra in het bruisende uitgaansleven in de hoofdstad.

Proef de geschiedenis
Op een strategische plek, midden in de Middellandse Zee, ligt Malta. Van de Romeinen tot de Moren, Spanjaarden en Napoleon hebben duizenden jaren lang allerlei culturen hun sporen op dit eiland achtergelaten. Dat zie, hoor en proef je als je op dit eiland bent. Bijvoorbeeld in het tempelcomplex Hagar Qim waar je overblijfselen uit de oudheid ziet. Moorse huizen, kastelen en paleizen, de vestingstad Mdina waar ook de barok haar stempel op heeft gedrukt en Palazzo Parisio waar Napoleon vijf dagen verbleef.

Alle ingrediënten én… spinazie
Vallarta is dé stad voor cultuurliefhebbers. Met maar liefst 320 bezienswaardigheden zoals de St. John’s Co-Cahtedral, de kathedraal in het hartje van Valletta waar een aantal originele Caravaggio schilderijen hangen.  je hier dagen zoet. En kies je voor Sweethaven Village, dan kies je voor een dag in een totaal andere wereld. De filmset van de musical ‘Popeye’ uit 1980 met Robin Williams als de gelijknamige spinaziefanaat is hier opgenomen. En als we het toch over eten hebben: de keuken is een mix van alle smaken die de Mediterrane keuken topfavoriet maken. Tel daar dat lekkere klimaat bij op en stranden waar je aan het juiste adres bent voor een luie dag en je weet: op dit eiland dat even groot als Texel is, hoef je je geen dag te vervelen.

Daarom Malta:

  • Maar liefst 320 bezienswaardigheden in Valletta
  • Bruisend nachtleven
  • Op slechts 3 uur vliegen
  • Decor voor Hollywood films

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel