Inreisverbod VS voor Europeanen toch niet verlengd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties
Inreisverbod VS voor Europeanen toch niet verlengd

Inreisverbod VS voor Europeanen toch niet verlengd

Door: | 24 juni, 2020

Europeanen kunnen dit jaar toch naar de Verenigde Staten reizen, dat meldt BNR Nieuwsradio. De ambassade had eerder tegen de nieuwszender verklaard dat het inreisverbod zou worden verlengd, maar deze informatie blijkt nu mogelijk niet te kloppen. De ambassade biedt zijn excuses aan.

‘Onze excuses dat we niet precies genoeg zijn geweest in onze beantwoording’, laat de woordvoerder van de ambassade aan BNR weten. De nieuwszender vroeg de ambassade gisteren of de verlenging van maatregelen voor reizen naar de VS ook gold voor de travel ban voor Europeanen.

Waar gisteren door de ambassade nog bevestigend op werd geantwoord, komt het daar nu op terug en neemt de schuld op zich. ‘The Presidential Proclamation is an extension of something that was already in place for immigrant visas, but it is different than the COVID-related travel ban’, aldus de woordvoerder tegen BNR.

Met de ‘COVID-related travel ban’ wordt de travel ban voor Europeanen bedoeld, die half maart werd ingesteld met als argument de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Daarnaast liet de ambassade weten nog geen updates te melden over de travel ban voor Europeanen. De bestaande beperkingen om naar de VS te reizen blijven op dit moment gelden, de einddatum is nog niet bepaald.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.