Hoge brandstofkosten en concurrentie: Air France-KLM in het rood - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Hoge brandstofkosten en concurrentie: Air France-KLM in het rood

Door: | 3 mei, 2019

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM heeft in de eerste drie maanden van 2019 een operationeel verlies geleden van 303 miljoen euro. De voornaamste oorzaken zijn de hoge brandstofprijzen en toenemende prijsdruk als gevolg van de concurrentie.

Dat blijkt uit de cijfers die Air France-KLM vrijdag presenteerde. Het leeuwendeel van het negatieve resultaat kwam voor rekening van Air France, dat een operationeel verlies noteerde van 256 miljoen euro. KLM ging voor 56 miljoen euro in het rood.
In dezelfde periode vorig jaar maakte KLM nog een winst van 52 miljoen euro. ‘Het verschil met dezelfde periode vorig jaar is 108 miljoen’, stelt topman Pieter Elbers in een toelichting.

‘Het KLM operationeel resultaat over het eerste kwartaal laat duidelijk een kentering zien in de positieve trend van vorig jaar. Het resultaat werd dit jaar negatief beïnvloed door stijgende brandstofkosten en lagere inkomsten per eenheid. Daarnaast bleef het vervoer gelijk door operationele verstoringen als gevolg van slechte weersomstandigheden en tegelijkertijd stegen de kosten per eenheid. We zullen ons de komende tijd tot het uiterste inspannen om kosten te verlagen. KLM gaat onverminderd door op de ingeslagen weg van ondernemen en blijft investeren in klanten en medewerkers.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel