Emirates zet luchtbrug op van Dubai naar Libanon voor noodhulp - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Emirates zet luchtbrug op van Dubai naar Libanon voor noodhulp

Door: | 13 augustus, 2020

In de nasleep van de explosies in de haven van Beiroet die vele delen van de hoofdstad van Libanon hebben verwoest, biedt luchtvaartmaatschappij Emirates essentiële noodhulp en voorraden aan de honderdduizenden mensen die door de explosies zijn getroffen. Emirates SkyCargo voert haar vrachtactiviteiten naar Libanon op tot meer dan 50 vluchten waarbij hulpgoederen naar het land worden vervoerd.

Emirates biedt mensen over de hele wereld de mogelijkheid om contant geld of Skywards miles te doneren via een speciaal, veilig en handig portaal van de Emirates Airline Foundation. Met behulp van deze donaties coördineert de stichting voor minimaal de komende drie maanden de zendingen van voedsel, medische benodigdheden en andere broodnodige artikelen rechtstreeks met een reeks ngo-partners, om ervoor te zorgen dat donaties direct de getroffenen ter plaatse helpen op een snelle en transparante manier.

Solidariteit
HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive van Emirates Airline & Group, zegt hierover: ‘Vandaag verenigt de wereld zich om solidair te zijn met Libanon, door dringende hulp en onmiddellijke herstelondersteuning te bieden aan degenen die zijn getroffen door deze tragische ramp. Emirates ondersteunt de voortdurende humanitaire inspanningen van de VAE om Libanon te steunen en zet zich in om organisaties te ondersteunen die dringende zorg, onderdak, voedsel en medische ondersteuning bieden aan de Libanese bevolking. Mensen uit alle hoeken van de wereld sturen hun steun naar Libanon en we zijn er trots op dat we hen een middel kunnen bieden om het Libanese volk tastbaar en proactief bij te staan met hulp- en herstelinspanningen ter plaatse in deze moeilijke tijd.’

Emirates voert sinds 1991 vluchten uit naar Libanon. De luchtvaartmaatschappij begon haar vluchten tussen Dubai en Beiroet met  drie vluchten per week, met een Boeing 727. Momenteel voert Emirates twee dagelijkse vluchten uit naar Beiroet met de Boeing 777, met plannen om deze frequentie verder te verhogen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel