EasyJet start weer met vliegen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

EasyJet start weer met vliegen

Door: | 15 juni, 2020

EasyJet heeft maandag voor de eerste keer sinds de vloot eind maart aan de grond werd gehouden door de pandemie haar vluchten hervat vanaf 22 Europese luchthavens. De eerste vlucht vertrok vanochtend van Milaan Malpensa naar Lamezia in Zuid-Italië en de eerste vlucht vanuit Engeland vertrok vervolgens vanaf London Gatwick naar Glasgow. Vluchten vanaf Amsterdam Schiphol zullen op 1 juli weer opstarten.

Tijdens de lockdown is de vloot gereedgehouden zodat de luchtvaartmaatschappij snel haar vluchten kon hervatten wanneer dat weer mogelijk zou zijn. Deze week zal easyJet 310 vluchten uitvoeren binnen haar Europese netwerk, vooral bestaande uit binnenlandse vluchten, maar ook internationale routes tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Portugal.

Er zijn extra maatregelen ingevoerd om de veiligheid en gezondheid van alle passagiers en bemanningsleden te garanderen. Hieronder vallen een uitgebreidere schoonmaakroutine voor alle vliegtuigen; de verplichting voor passagiers, bemanningsleden, en grondmedewerkers om mondkapjes te dragen, en initieel zal er geen eten worden geserveerd aan boord van de vliegtuigen, die allen korte afstanden vliegen.

Johan Lundgren, CEO van easyJet: ‘Ik ben erg blij dat we onze vluchten kunnen hervatten en dat we onze klanten vandaag weer aan boord mogen verwelkomen. Hoewel we beginnen met een klein aantal vluchten, zal dit de komende weken toenemen om tegen augustus ongeveer 75% van ons netwerk te bedienen. Dit is goed nieuws voor klanten die in de zomer op vakantie willen gaan of een vakantie willen boeken.’
‘Natuurlijk blijft het garanderen van de veiligheid van zowel onze passagiers als onze bemanning onze hoogste prioriteit. Daarom hebben we een aantal maatregelen geïmplementeerd die de veiligheid op elk onderdeel van de reis verhogen, van het desinfecteren van het vliegtuig tot het verplichten van passagiers en bemanning om mondkapjes te dragen.’

Deel dit artikel