De gastronomie op Tenerife heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld; traditionele gerechten gaan tegenwoordig hand in hand met nieuwe smaakcombinaties en vernieuwende technieken. Dit alles vergezeld van lokale wijnen waarvan de druivensoorten, het klimaat en de bijzonderheid van de vulkanische bodem van het eiland hen een uniek karakter geven. TravMagazine geeft in samenwerking met Tenerife enkele tips om jezelf en/of jouw klanten onder te dompelen in de (gastronomische) cultuur en de Canarische levensstijl:
Geniet van een van de beste maaltijden bij La Vieja
La Vieja is een etablissement van ‘Restaurantes de Adeje’ en biedt, in het zuiden van Tenerife, een hoogstaande lokale gastronomie, met zorg voor de kleinste details, in een traditioneel maritiemrestaurant. Verse vis is een van de specialiteiten. La Vieja is genesteld in La Caleta, een klein hartelijk dorp en heeft een ongelooflijk mooi uitzicht op de zee. Klik hier voor meer informatie.
Winkelen op de markt van Tegueste
Wat in juli 2004 begon met slechts acht kleine boerenkraampjes is tegenwoordig uitgegroeid tot een van de meest erkende en gewaardeerde boerenmarkten op Tenerife, waar meer dan 34 kooplieden hun producten verkopen. Bezoekers komen wekelijks naar de Mercado del Agricultor y Artesano van Villa de Tegueste om het beste te kopen van een uitstekende selectie verse seizoensgebonden groenten en fruit, lokale biologische producten, ambachtelijk brood en bereide gerechten, maar ook wijn, vlees, eieren, kaas en zuivelproducten, honing, bloemen en planten en handwerk. De boerenmarkt van Tegueste vindt elke zaterdag en zondag plaats van 8.00 tot 14.00 uur. Het is een ontspannen markt in een natuurlijke omgeving, waar het mogelijk is om een praatje te maken met de producenten en te genieten van tapas, terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Als bonus, niet ver daar vandaan, de Bodega El Lomo en het restaurant Casa Tomás. Beide zijn zeer populair op het eiland! Klik hier voor meer informatie.
(Advertorial)