Costa Cruises: september cruises in Italië alleen voor Italiaanse gasten  - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Costa Cruises: september cruises in Italië alleen voor Italiaanse gasten 

Door: | 14 augustus, 2020

Met het doel maximale veiligheid te garanderen voor gasten, bemanning en op de bestemmingen waar wordt aangemeerd, en in lijn met haar besluit om verantwoord te herstarten, kondigt Costa Cruises aan dat de cruises in september van Costa Deliziosa vanuit Triëste en Costa Diadema vanuit Genua exclusief gereserveerd zijn voor Italiaanse gasten, met routes van een week die alleen Italiaanse havens aandoen. Het rederij hoopt dat de situatie het vanaf oktober mogelijk maakt om ook gasten van andere nationaliteiten aan boord te verwelkomen.

De beslissing werd genomen rekening houdend met de regelgeving die vandaag is uitgevaardigd door het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid met betrekking tot verplichte controles voor reizigers die terugkeren van een aantal Europese en buitenlandse bestemmingen, waardoor een voorzichtige aanpak belangrijk blijft. Dankzij deze oplossing kunnen Costa-gasten dus beter genieten van hun vakantie, met minder zorgen.

De vertrekdata van de twee schepen worden bevestigd – Costa Deliziosa op 6, 13, 20, 27 september en Costa Diadema op 19 september – terwijl verdere details over de routes zo snel mogelijk zullen worden bekendgemaakt. Costa blijft nauw samenwerken met de Italiaanse autoriteiten, lokale instellingen, gezondheidsautoriteiten, havenmeesterkantoren, havens en terminals en RINA om te zorgen voor een verantwoordelijke, vlotte en goed georganiseerde toepassing van de nieuwe voorschriften en protocollen die zijn goedgekeurd door de Italiaanse regering voor de herstart van cruises.

Het bedrijf bevestigt ook de verlenging tot 30 september 2020 van de pauze voor alle andere cruises, met uitzondering van de bovengenoemde vertrekken van Costa Deliziosa en Costa Diadema. Costa informeert de getroffen gasten en reisagenten. Ze krijgen een nieuwe garantie in overeenstemming met de wetgeving.

Oktober 
Costa werkt aan een verantwoorde en veilige herstart van zijn cruises vanaf 6 september, zoals de afgelopen dagen al werd aangekondigd, en volgt onvermoeibaar de epidemiologische situatie op die voortdurend evolueert. Het bedrijf hoopt dat de situatie het vanaf oktober mogelijk maakt om ook gasten van andere nationaliteiten aan boord te verwelkomen.

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel