Corendon in top 3 grootste reisondernemingen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Corendon in top 3 grootste reisondernemingen

Door: | 7 oktober, 2015

De overeenkomst tussen Corendon, Otravo en TravelXL? Het zijn reisbedrijven die alle drie een opvallende groeispurt doormaken in de nieuwe editie van de jaarlijkse Top 50 van TravMagazine.

TUI Nederland bezet net als voorgaande jaren de koppositie, met BCD N.V. (bestaande uit zakenreisorganisatie BCD Travel en online travel agent Travix) als goede tweede. TUI’s openlijke uitdager Corendon, dat onder leiding staat van voormalig TUI-topman Steven van der Heijden, dringt dit jaar voor het eerst door tot de top-3 van de ranglijst met de vijftig grootste reisbedrijven van Nederland, met een omzet van 450 miljoen euro, inclusief de eigen airline.

Montys Travel (Vliegtickets.nl) en WTC.nl profiteren van de succesvolle integratie in Otravo en laten vooral in het lopende boekjaar 2015 een fikse groeiprognose zien (naar 230 miljoen euro).

In de retail is TravelXL de grote groeier. De retailketen kon afgelopen jaar veel nieuwe leden verwelkomen. Hiermee is de omzet in boekjaar 2014 meer dan verdubbeld. Ook voor 2015 staan de signalen op groen. Tenzing Travel, voorheen Kuoni, realiseert eveneens een flinke omzetgroei.

Opvallend is de omzetspurt van TravelBird, naar 95 miljoen euro. Oprichters Symen Jansma en Dennis Klompalberts verklaarden ooit dat ze van TravelBird de grootste touroperator van Nederland willen maken. De omzet groeit in ieder geval snel. Dat geldt ook voor het aantal personeelsleden, waarvan de teller op 650 staat.

Lees meer in TravMagazine 41, die deze week verschijnt en ook wordt uitgedeeld op de Congresvlucht naar Abu Dhabi. Alle achterliggende data zijn nu te downloaden op onze website.

top50lijst

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel