Column: Natuurrampen of terrorisme en de annuleringsverzekering - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Column: Natuurrampen of terrorisme en de annuleringsverzekering

Door: | 27 maart, 2019

Het is niet leuk om bij stil te staan, maar wat als er voor je vertrek een natuurramp of terroristische aanslag plaatsvindt op de vakantiebestemming? Dan zal je vakantie voorpret tot het nulpunt zakken en waarschijnlijk heb je dan helemaal geen zin meer om te gaan. De meeste annuleringsverzekeringen zullen niet uitkeren omdat dit risico niet standaard onder de dekking valt. En in het slechtste geval ben je dan je geld voor je geboekte vakantie kwijt.

Calamiteit
Bij een calamiteit zoals natuurramp of terrorisme op je reisbestemming zal ook het Calamiteitenfonds niet uitkeren, want de reis is nog niet aangevangen. Misschien kan je terecht bij je reisorganisatie voor een omboeking, maar wil je dat dan nog wel?

Dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’
Een goed alternatief voor dit probleem is de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Verzekerden kunnen dan een voorgenomen reis annuleren indien er op de bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp, binnenlandse onlusten of oproer.

Met de dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ is men verzekerd voor het omboeken of annuleren van de reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen. De dekking is geldig als de reis binnen 30 dagen vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt plaatsvindt. Deze dekking kost slechts 1,25 euro per maand extra.

(Visited 178 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel